ترک لب ها و خشکی لب معمولا به دلیل قرار گرفتن در معرض هوای سرد یا خشک، قرار گرفتن در معرض آفتاب، زبان زدن مکرر لبها، کم آبی بدن، استفاده از انواع رژ لبهای فاسد و تاریخ گذشته و یا رژلبهای بیکیفیت اتفاق میافتد. ترک خوردگی لبها علاوه بر بروز مشکلات سلامتی مانند خونریزی لبها، پارگی و احساس سوزش و درد در لبها، زیبایی افراد را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار داده و باعث کاهش اعتماد به نفس در آنان میشود، اما خبر خوش این است که ترک لب درمان دارد و به راحتی میتوان با استفاده از انواع بالم لب، مرطوب کننده لب و یا روشهای خانگی، خشکی لبها را درمان کرد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد ترک لبها، علت ترک لب، درمان خشکی پوست لب و… مطالعه این مقاله از وبسایت مای فارما را از دست ندهید.
پوست لبها به سبب نداشتن چربی پوست، نازکتر و حساستر از پوست سایر قسمتهای بدن است. به همین دلیل بیشتر در معرض خشک شدن و ترک خوردن قرار دارد. معمولا لبها بیشتر از سایر نواحی بدن در معرض عناصر بیرونی قرار میگیرند و ممکن است در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب، شرایط آب و هوایی خشک یا سرد ترک بخورند و دچار ترک لب و یا به اصطلاح پزشکی کیلیت شوند. البته ترک لب ها جدا از موارد ذکر شده میتواند در اثر تماس با یک آلرژن یا ابتلا به یک بیماری خاص ایجاد شود.
هنگامی که آب دهان در گوشه لبها بماند و خشک شود، پوست آن منطقه دچار ترک و پارگی میشود. در چنین شرایطی معمولا فرد لبهای خود را زبان میزند تا سوزش و درد کمتری احساس کند. رطوبت و گرمای موجود در گوشه لبها باعث رشد و تکثیر قارچها و عفونی شدن ترکها میشود. عفونتهای قارچی شایعترین علل ترک گوشه لب ها است که به خاطر نوعی مخمر به نام کاندیدا ایجاد میشود.
تمامی افراد در هر سنی ممکن است به ترک لب و خشکی لب دچار شوند. کودکان و نوجوانانی که اغلب لبهای خود را میلیسند، بیشتر مستعد ترک خوردن لبها و خشکی لب هستند. افرادی که در مناطق خشک و گرم و یا در آب و هوای سرد زندگی میکنند، اغلب دچار ترک لب میشوند. ترک لب و خشکی لب بیشتر در فصل زمستان اتفاق میافتد و در افرادی که پوست خشکی دارند، شایعتر است.
جواب سوال خشکی لب کمبود کدام ویتامین است را باید اینطور بدهیم که معمولا کمبود ویتامین در بدن باعث بروز مشکلات زیادی میشود که البته ترک لبها نیز یکی از آنهاست. ترک لب در اثر کمبود ویتامین های ب کمپلکس خصوصا ویتامین B2 ایجاد میشود و چنانچه فرد مواد غذایی مصرف کند که فاقد این ویتامین باشد، بیشتر به خشکی لب و ترک لب ها مبتلا میشود.
ترک لبها علل گوناگونی دارد که عبارتند از:
خشکی لب و ترک لب ها در بارداری دلایل مختلفی دارد که عبارتند از:
ترک خوردن لب پایین نیز مانند لب بالا در اثر عوامل بیرونی است. عواملی نظیر قرار گرفتن در معرض آب و هوای بسیار خشک و گرم، بیآبی بدن، زبان زدن لبها و…
لبهای ترک خورده و خشکی لب را میتوان به راحتی و با رعایت موارد خاصی درمان کرد. مواردی نظیر:
برای درمان ترک لب ها میتوانید از کمپرس آب سرد با نمک استفاده کنید. بدین منظور کافیست که یک قاشق مربا خوری نمک را در حدودا نیم لیتر آب حل کنید و حولهای را در آن فرو ببرید و چند دقیقهای روی لبهای خود بگذارید. این کار را روزانه به مدت یک هفته انجام دهید
برای درمان پارگی لب پایین، بهتر است که از انواع پماد ترک لب و یا مرطوب کننده لب استفاده کنید. البته میتوانید از طب سنتی نیز در درمان ترک لب ها کمک بگیرید.
برای درمان لب های ترک خورده و خشکی لب ها باید از بالم لبی استفاده کنید که بدون بو، ضد حساسیت، مرطوب کننده لب، حاوی مواد ضد آفتاب، حاوی مواد روغنی (انواع روغن معدنی یا روغن کرچک) باشد و یا میتوانید از انواع پماد درمان ترک لب موجود در داروخانهها نیز استفاده کنید. بالم لب اگزوفارما نیز گزینه مناسبی است.
مراقب باشید که از بالم لب های حاوی مواد عطری و طعم دهنده، منتول، اکالیپتوس، کافور و مومی استفاده نکنید. اگر بعد خرید بالم لب و استفاده از آن دچار گزگز و سوزش لبها شدید، استفاده از آن محصول را متوقف کنید.