وقتی صحبت از جوش بدن یا آکنه میشود، شما تنها کسی نیستید که از این بیماری رنج میبرید. اگر نگاهی به اطراف خود بیندازید، مطمئنا تعدادی از دوستان و اطرافیان خود را میبینید که آنها نیز دچار آکنه بدن و مشکلات ناشی از آن هستند. آکنه بدن حتی در ایالات متحده هم جز معمول ترین بیماری های پوستی به شمار میآید. شاید شما هم جز افرادی باشید که از آکنه بدن خود خجالت میکشید و از پوشیدن همه لباسهای دلخواه و یا فعالیت های ورزشی، شنا کردن و … امتناع میکنید.
قریب به اتفاق انسانهای روی زمین در مرحلهای از زندگیشان آکنه بدن و عوارض ناشی از آن را تجربه کردهاند. جوش های سرسیاه، دمل های چرکی، آکنه های ملتهب و عفونی که گاها ظاهر صورت و بدن بسیاری از افراد را تغییر میدهند. به شکلی که آنها دیگر حتی از دست و روبوسیهای معمول نیز امتناع میکنند. شما مجبور نیستید چنین احساسی داشته باشید، چراکه دغدغه تیم متخصصین ما در مای فارما هم داشتن پوستی سالم، درخشان و عاری از هر گونه جوش و آکنه است.
با متخصصین ما در ادامه این مقاله همراه باشید، تا چند راهکار ساده برای درمان جوش بدن یا کاهش آن را فرا بگیرید.
برای جلوگیری از آکنه، محصولات مخصوص پوست چرب سبوفارما را نیز مشاهده کنید.
حتما میدانید که علت جوش بدن معمولا با جوش صورت یا آکنه صورت یکی است. به عنوان مثال سلولهای مرده پوست، سلولهای چربی بیش فعال و تکثیر باکتریهای به وجود آورنده جوش، هر کدام به نوبه خود ممکن است باعث بروز جوش شود. در واقع هنگامی که پوست مرده و چربی میان فولیکول جمع میشود، مانعی بر سر راه ایجاد میکند که در نتیجه گذشت زمان این مانع تبدیل به جوش سر سیاه میشود. اگر باکتریها به این موانع حمله کنند، ممکن است تبدیل به انواع التهابی جوش بدن شوند.
جوش بدن معمولا در قسمتهای بالایی بدن و کمر بازوها پدیدار میشود. انواع آکنه بدن که ممکن است در قسمتهای مختلف بدن، خصوصا شانه ها، کمر و بازوها به وجود آیند عبارتند از:
تفاوت اصلی میان جوش بدن و آکنه این است که آکنه نوع بیماری محسوب میشود، در حالی که جوش جز نشانهها و علائم یک بیماری است. آکنه نوع بیماری است که بر غدد ترشحی چربی و فولیکولهای موهای پوست اثر میگذارد. غدههای ترشحی زیر پوست هر فرد، مادهای به نام سدیم تولید میکنند که این غدهها و منافذ به وسیله راههایی به یکدیگر متصل میشوند.
هنگامی که سلولهای مرده و سدیم به یکدیگر برخورد میکنند، در پایه فولیکولها پلاگینی تشکیل میدهند که وجود باکتریهای موجود در این پلاگینها باعث بروز التهاب و عفونت روی پوست میشود که نهایتا تبدیل به آکنهها یا جوشهای قرمز رنگ پوست میشود. در پاسخ به این سوال که آکنه چیست و چگونه درمان میشود، بایستی بگوییم، اگرچه راه های درمان آکنه های پوستی بیشمار هستند؛ اما این درمانها در افراد و بیماران مختلف نتایج متفاوتی دارد.
اگر بخواهیم به درمانها و مراقبتهای کلی درمان آکنه بدن اشاره کنیم، باید چند مورد از اصولیترین مراقبت های جوش بدن یا آکنه را فرا بگیریم. در واقع نکات مهم در درمان آکنه یا کاهش جوش بدن عبارتند از:
دیگر از صابونها و شستشو دهندههای معمولی برای بدن استفاده نکنید. اگر میخواهید که جوشهای بدن شما خیلی سریع بهبود یابند، بهتر است بعد از شستشوی بدن، از محصولات ضدجوش و آکنه مانند اسپری آکنه بدن سبوفارما استفاده کنید. این محصولات از لایه سطحی پوست لایه برداری میکنند. سلول های مرده را از بین برده و موجب باز شدن منافذ پوست میشوند.
هنگامی که مشغول فعالیتهای روزانه هستید پوست شما عرق میکند و این موجب فعال شدن باکتریهای ایجاد کننده آکنه بدن میشود. پس بهتر است حتی اگر فعالیت سنگینی هم نداشتهاید، خیلی سریع به محض عرق کردن، لباسهای خود خصوصا عرقگیر را عوض کنید و بعد از تعریق دوش بگیرید.
استفاده از شامپوها و نرم کننده ها باعث میشود که آلودگیها روی پوستتان باقی بماند. تجمع آلودگیها باعث بستن منافذ پوست و نهایتا ایجاد آکنه و جوش بدن میشود. استفاده از ژل شستشوی پوست چرب سبوفارما در درمان آکنه و جوش بسیار موثر است.
متخصصین پوست ما در مای فارما این طور عنوان میکنند که استفاده از اسکرابهای پوست چند بار در هفته قبل از حمام کردن در درمان آکنه و جوش بدن بسیار موثر است؛ اما مراقب باشید که نوع ملایم این محصولات را انتخاب کنید، چرا که نوع قوی آنها باعث ایجاد التهابات بیشتر میشود.
برخلاف باور عموم، اصلا نیاز نیست که استفاده از مرطوب کننده های پوستی را برای درمان آکنه یا جوش بدن کنار بگذارید، بلکه بهتر آن است که مرطوب کننده مناسب نوع پوستتان انتخاب کرده و از استفاده از کرمهای غیر مناسب و غلیظ اجتناب کنید.
به جای فشار دادن جوشها از درمانهای موضعی استفاده کنید. هرچقدر هم وانمود کنید که به جوشهای بدن خود دست نمیزنید و آنها را فشار نمیدهید باز هم ممکن است از روی عادت، جوشهای خود را دستکاری کنید. مراقب باشید که هرگز جوش های بدن یا آکنه های خود را فشار ندهید، چرا که این کار باعث ایجاد عفونت و تشدید آن و نهایتا منجر به ایجاد اسکار و جای جوش میشود. در عوض یک ژل ضد جوش یا کرم ضد آکنه قوی روی نقاط ملتهب بدن خود بمالید.
اگر شما هم جز افرادی هستید که دوست دارید هر چه زودتر جوشهای بدنتان بهبود پیدا کند، باید در انتخاب مواد بهداشتی و شوینده پوست خود نهایت دقت را به عمل آورید، چرا که اگر نتوانید به درستی نوع پوستتان را تشخیص دهید و از محصولات نامناسب استفاه کنید، نه تنها جوش بدنتان را درمان نمیکنید، بلکه در دراز مدت آن را تشدید کرده و جای جوش و اسکار بر پوستتان ایجاد میکنید.