یکی از ادعاهای امروزه درمان ترک پاشنه پا به وسیله محصولی به نام نوشابه است. باید گفت که هیچ گونه شواهد علمی برای اثبات آن وجود ندارد و هر گونه محلول شیمیایی، روشی نامناسب و غیرمعمول برای درمان ترک پا است. نوشابه به علت خاصیت اسیدی که دارد، میتواند در لایه برداری سطحی پا موثر باشد، ولی این اسیدیته با pH پوست سازگار نیست و اصلا توصیه نمیشود.
در واقع، تلاش برای درمان ترک پا با استفاده از مواد شیمیایی نشان از عدم آگاهی در درک و بررسی علل و بروز آن دارد. عواملی مانند رطوبت کم و خشکی پوست، استفاده و پوشیدن کفش های نادرست، عدم مراقبت مناسب از پا و… همگی میتوانند از عوامل اصلی ترکهای پا باشند. بنابراین برای درمان ترک های پاشنه پا، بهتر است از روش های معتبر و پزشکی برای مراقبت از پوست پا استفاده کنید.
یکی از رایجترین مشکلات مختلف در بین افراد، ترک پاهاست. ترک پا یا پوسته پاشی، یک حالت پوستی است که در آن پوست پا به صورت خشک و ترک خورده است. این حالت معمولا در فصل سرما و در مناطق خشک و کم رطوبت بیشتر رخ میدهد. همانطور که میدانید علت اصلی ترک پاشنه و کف پا، خشکی یا ضعف پوست پا است. همچنین ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد که در ادامه به آن میپردازیم:
اگر پوست پا خشک شود، ممکن است ترکهایی در آن شکل بگیرد. برای درمان ترک پا باید پوست را نرم و مرطوب نگه دارید.
فشار زیاد بر روی پاها، به ویژه در صورت استفاده از کفش های نامناسب یا سخت، ممکن است باعث ایجاد ترک های پاشنه پا شود.
عفونت های قارچی و باکتریایی نیز ممکن است باعث ترکهای پا شوند.
کمبود برخی از ویتامینها مانند A,C,E ممکن است باعث خشک شدن پوست و ایجاد ترکهای پوستی شود. پس برای رفع و درمان ترک پاشنه پا باید این کمبودها را جبران کرد.
گاهی ترک کف پا ممکن است به دلیل جنبههای وراثتی باشد. در این صورت لازم است تا از نرم کننده و مرطوب کننده های مناسب مانند وازلین طبی استفاده و از یک کفش مناسب در کنار آن استفاده کرد.
یکی دیگر از موارد مهم و دلایل ایجاد ترک کف پا، یائسگی بانوان است. برای تشخیص بهتر در این زمینه بهتر است تا با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
در دوران بارداری، به دلیل تغیرات هورمونی، ممکن است ترکهای پا پدیدار شوند. دیابت نیز یکی از عوامل تاثیرگذار در ایجاد ترکهای پوستی است که باز هم باید گفت که با مشورت با پزشک، درمان ترک پاشنه پا امکان پذیر است.
استفاده از کفش کفش تنگ باعث فشار بیش از حد بر پاهای شما شده و میتواند به ترکهای پا منجر شود.
عدم رطوبت بخشی پوست پا و نداشتن تعادل در رطوبت و خشکی پوست، میتواند به ترکهای پا منجر شود. به طور کلی برای جلوگیری از این عارضه و درمان ترکهای پا، نیاز است که به رعایت مراقبت های پوستی و استفاده از مرطوب کنندههای موثر و انتخاب کفش صحیح و سایز مناسب توجه ویژه داشته باشید. ممکن است برای درمان آن نیاز به درمان دارویی نیز باشید، بنابراین بهتر است با پزشک خود در این باره مشورت کنید.
پاهای ارزشمند شما نیازمند توجه، درمان و مراقبت هستند. به همین دلیل برای درک اهمیت این موضوع در ادامه این قسمت از وب سایت مای فارما به معرفی چند مورد از راه های خانگی برای درمان خانگی کف پا اشاره میکنیم.
در یک ظرف مقداری آب گرم بریزید و به هر لیتر آب یک قاشق نمک اضافه کنید. پاهای خود را در آن قرار داده و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ماساژ دهید.
روغنهایی مانند روغن جوجوبا، روغن کرچک و روغن زیتون به خوبی میتوانند به عنوان یک درمان خانگی برای رفع ترک پاشنه پا مؤثر باشند. پس از شستشو پاهایتان، آنها را با چند قطره از هر کدام از این روغنها ماساژ داده و سپس کفش مناسب پوشید.
بسیاری از افراد، معتقدند که پوست کف پا اصلا نیازی به مرطوب کننده و لوسیون ندارد. در حالی که کمبود رطوبت و دهیدراتاسیون در پوست پا، میتواند احتمال پوسته پوسته شدن و ترک خوردگی را افزایش دهد. بنابراین نیاز است تا از یک لوسیون و مرطوب کننده مناسب برای هیدراته کردن آن استفاده کنید.
با استفاده از خواص ضد باکتریایی و مرطوب کنندگی عسل میتوانید به سرعت از شر ترکهای پاشنه پا خلاص شوید. شما میتوانید مقداری عسل را به یک کاسه آب گرم اضافه کنید و پاهای خود را به مدت ۱۵ دقیقه در این آب نگه دارید.
ژل آلوئه ورا میتواند به عنوان یک درمان خانگی بسیار مؤثر باشد. پس از شستشو، چند قطر از ژل آلوئه ورا را روی پای خود بمالید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ماساژ دهید.
وازلین یک ماده مرطوب کننده و نرم کننده جامد است که میتواند در درمان ترکهای پوست موثر باشد. علاوه بر وازلین برای درمان ترک پا میتوان از محصولات دیگری مانند سیب زمینی، جوش شیرین و… استفاده کرد.
اگر ترک پاهای شما سطحی و کمی بود، میتوانید از این محصول برای درمان آن استفاده کنید. به این صورت که پاهایتان را با آب و ماده شوینده مناسب تمیز کرده و خشک کنید، سپس مقداری وازلین را به آرامی و با استفاده از نوک انگشتان خود روی ترکها بمالید. با این حال، باید توجه داشت که برخی افراد ممکن است به آن حساسیت نشان دهند. لذا بهتر است تا به پزشک معالج مراجعه کنید تا درمان مناسب را پیشنهاد دهد.
یکی از شایعترین علل ایجاد ترک پاشنه پا، کمبود برخی از ویتامینهاست. از جمله این ویتامینها، ویتامین C و B7 بیوتین است. ویتامین C حاوی کلاژن و الاستین است که به تولید پروتئینهای ساختاری پوست از قبیل کلاژن و الاستین کمک میکند. همانطور که میٰدانید کلاژن باعث تقویت عروق خونی زیر پوست که وظیفه حمل اکسیژن و مواد مغذی برای حفظ سلامت پوست را دارند، میشود و بافت پوست را بهبود میبخشد.
الاستین نیز باعث ایجاد ضخامت، خاصیت ارتجاعی، محافظت و ترمیم سلولهای پوستی میشود. ضخامت و سفتی پوست نیز باعث حفظ رطوبت، افزایش گردش سلولهای پوست میشود. از طرف دیگر ویتامین B7 یا به عبارتی بیوتین یکی از عوامل مهم در سلامت پوست و مو شناخته شده است و کمبود آن در بدن میتواند باعث خشکی، ترکها و التهابات پوست شود.
به طور کلی، بهتر است که به مصرف متعادل و به اندازه ویتامینهای مختلف به ویژه ویتامینهای A ,D و E توجه کنید تا بتوانید به بهترین شکل از پوست و مو خود مراقبت کنید و ترک پاشنه و کف پا را درمان کنید.