معمولا خشکی پوست سر و همچنین کمبود بعضی از ویتامینها باعث خارش سر و شوره میشود. علت آن در زنان و مردان نتیجه کمبود ویتامین B7 یا بیوتن است. اگر بخواهید این مشکل و عوارض ناشی از آن را درمان کنید، قبل از هر چیز باید کمبود این ویتامین در بدن را جبران کرده و پوست سر خشک خود را دوباره احیا کنید.
برای اینکه بتوانیم بیوتن بیشتری به موهای خود برسانیم، بایستی زرده تخم مرغ را بیشتر مصرف کنیم. همانطور که بدن برای حفظ سلامت و بقای خود به اسیدهای چرب و همچنین برخی آنتی اکسیدانها نیاز دارد، پوست سر و موها نیز به میزان مناسبی از این نوع ویتامینها نیاز دارد.
برای اینکه بتوانید نیاز بدنتان به این نوع ویتامینها را رفع کنید، باید مصرف سبزیجات سبز رنگ، آجیلها، ماهی، گوشت مرغ و ماکیان، خصوصا زرده تخم مرغ را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
خارش پوست سر معمولا به علت ابتلا به بیماریهای پوستی، استفاده از مواد آرایشی و شوینده مو، کثیف بودن و آلودگی پوست سر و همچنین ابتلا به شپش ایجاد میشود. البته از بین بیماریها هم میتوان به پسوریازیس اشاره کرد که آن هم به نوبه خود باعث خارش میشود.
استفاده نادرست از مواد شوینده مو یا انواع رنگ مو، شامپوها و موادی که برای صاف کردن و یا حالت دادن موها مصرف میشود نیز ممکن است افراد را دچار حساسیت پوستی و نتیجتا خارش کند. مشخصه اصلی این نوع خارشسر، تکرار و تداوم خارش و خشکی پوست سر و نهایتا پوسته پوسته شدن است.
معمولا خارش سر بعد از شستشو با مواد شوینده یا شامپوهای نامناسب برای نوع پوست اتفاق میافتد. مثلا فردی که پوست چربی داشته باشد، نباید از شامپوی مخصوص موهای خشک استفاده کند. در صورت مغایرت نوع پوست با شامپو انتخابی، معمولا خارش و مشکلات جانبی آن شروع میشود. البته بر عکس این مورد نیز صادق است، یعنی فردی پوستی خشک داشته باشد و شامپوهای ضد شوره و مناسب برای پوستهای چرب استفاده کند، در هر دوی این موارد ممکن است که خارش و خشکی و مشکلات ناشی از آن، برای فرد به وجود بیاید.
تقریبا ممکن است هر فردی در طول عمر خود خارش و عوارض ناشی از آن را تجربه کند. طبق آمار رسمی آکادمی پوست آمریکا، ریزش روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو امری طبیعی است؛ اما زمانی ریزش مو نگرانکننده میشود که تعداد تار موها از این مقدار بیشتر شود. ریزش مو معمولا با خارش شدید و همچنین پوسته پوسته شدن پوست همراه است؛ اما ریزش مو ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که در زیر مختصرا به آنها اشاره میکنیم:
به باور عوام، شوره سر به خاطر بیش فعالی غدههای چربی روی سر به وجود میآید. به همین دلیل است که معمولا این عارضه در دوران نوجوانی پیشرفت نمیکند، چرا که تحریک هورمونها در این زمان باعث افزایش چربی پوست میشود.
برخی از محققان و متخصصین پوست بر این باورند که شوره سر ناشی از عفونت یک نوع مخمر در فولیکولهای مو است. علاوه بر بروز خارش سر، وجود این نوع مخمر میتواند ریشه موها را سست و ضعیف کرده و باعث ریزش مو شود. البته ریزش مو معمولا در افرادی روی میدهد که شوره سر شدید داشته باشند و در بلندمدت نتوانسته باشند شوره سرشان را درمان کنند.
بیماری پسوریازیس یکی دیگر از مواردی است که باعث خارش سر و همچنین پوسته پوسته شدن پوست سر میشود. البته این بیماری باعث التهاب پوست سر و ریزش موی شدید نیز میشود که نتیجه کنده شدن و خشکی پوست سر و خارش شدید است.
این بیماری علاوه بر خارش پوست سر، باعث سوزن سوزن شدن سر و همچنین ریزش دستهای موها میشود. این بیماری معمولا باعث طاسی سکهای میشود.
واکنشهای آلرژیک به مواد شوینده و همچنین رنگ موها باعث خارش سر و التهاب پوست فرد و همچنین ریزش مو میشود.
این بیماری که نتیجه وجود التهاب در فولیکولهای مو است به خاطر وجود قارچ یا باکتری استافیلوکوک ایجاد میشود. این بیماری نیز باعث خارش و همچنین مشکلات دیگری میشود.
برای درمان خارش پوست سر، علاوه بر استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک، باید از شامپوی مناسب برای خارش سر استفاده کرد. این شامپو به خاطر داشتن ترکیبات منحصر به فرد به راحتی میتواند خارش پوست سر و همچنین پوست سر خشک را برطرف کند.
در طب سنتی معمولا برای خارش، درمانهای زیادی پیشنهاد میشود که عبارتند از:
اگر دچار خارش و مشکلات ناشی از آن شدهاید، اصلا نگران نباشید، چرا که این روزها با وجود شامپو مخصوص خارش سر در بازار به راحتی میتوانید این عارضه کلافهکننده را درمان کنید. تنها کافی است که نوع مناسب و مرغوب شامپوی مخصوص خارش را انتخاب کنید. البته در کنار استفاده از شامپوی مخصوص میتوانید سایر درمانهای طب سنتی را نیز امتحان کنید.
اگر تجربه خارش سر و ریزش مو را داشتهاید و نهایتا توانستهاید مشکل خود را برطرف کنید، خوشحال خواهیم شد که تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.